Den stridande familjen

Läs den fantastiska sanna historien om familjen McCook från staten Ohio som skickade sjutton män ur sin klan för att bevara unionen i det amerikanska inbördeskriget mot konfederationens utbrytar stater i södern.

DEN STRIDANDE FAMILJEN

Denna bok skildrar det sociala och politiska livet under 1800-talets början och framförallt under åren 1861 till 1865 då inbördeskriget härjade i Nordamerika.
Här får vi också en inblick i flera av medlemmarna i familjen McCooks privatliv under dessa år.
Flera av männen i familjen nådde höga befälsposter, en blev guvernör efter kriget.
Åldermannen Daniel McCook var personlig vän till president Lincoln och hade en förmåga att skapa vänner på höga poster i Washingtons politiska liv. Men allt började med att Daniel McCooks far George McCook, kallad  "The Whiskey boy" kom till Amerika år 1790 där han ganska snart etablerade sig som försäljare av Whisky.

Han hade lämnat Skottland och Nordirland i sista stund då han riskerade att bli hängd av de brittiska myndigheterna för högförräderi. Hans första intryck av Amerika var dock inte odelat positivt då han sa "jag trodde att jag kommit till ett land av frihet" syftandes på att den federala regeringen krävde skatt på hans lukrativa whiskyhantering. Det ledde år 1794 till det s.k. "Whiskyupproret" som slogs ned av George Washingtons styrkor. "The whiskey boy" blev så småningom transformerad till en laglydig och respekterad affärsman och fick tre söner som skulle komma att slåss för att bevara den amerikanska unionen. Det tog författarparet Whalen 20 år av research och skrivande innan boken äntligen blev klar år 2006.

Boken kommer att bli tillgänglig i Sverige inom kort på svenska språket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0